logo-bala

ورود/عضویت

جایگاه برنج در سفره ایرانی ها

جایگاه برنج در سفره ایرانی ها

طی سالیان گذشته برنج یکی از اصلی ترین مواد غذایی ایرانیان بوده است.حتی با گذشت زمان و افزایش قیمت برنج همچنان از سفره خانواده های ایرانی حذف نشده است و بسیار پرطرفدار است.
بیشتر غذاهای ایرانی از ترکیب برنج و خورشت هستند. و همین محبوبیت برنج را بین همه مردم چند برابر می کند.
برنج از جمله غلاتی است که مواد مغذی بسیاری در آن وجود دارد.
برنج علاوه بر مواد مغذی، خاصیت دارویی نیز دارد. مصرف برنج برای پیشگیری بیماری های گوارشی، پوست و مو مفید است.
آب برنج کاربرد دارویی برای پوست و مو ما دارد و هم چنین موجب شفافیت پوست می شود.
همین کاربرد های مهم و مفید برنج باعث میشود، برنج همیشه یکی از مهم ترین غذای مورد استفاده ایرانیان باشد.

جایگاه برنج در ایران

اغلب مردم جهان قاره آسیا را با برنج آن می شناسند.بسیاری از مردم فکر می کنند که مصرف زیاد برنج باعث چاقی می شود. اما پخت درست و مصرف صحیح آن باعث می شود که یکی از سالم ترین غذا ها در رژیم غذایی باشد.
جالب است بدانید یکی از مزایای برنج کند کردن روند پیری است.
افزایش تقاضای برنج بر حوزه های غذایی، سلامت و اقتصاد تأثیر بسزایی دارد.

برنج در ایران:

برنج از زمان انوشیروان از هند وارد ایران شد. و در اواخر دوره ساسانیان بسیار متداول بوده و غذای اصلی ساکنین شمال کشور بوده است. و تا امروز که بیشترین کشت برنج ایران در حدود 75 درصد کشت برنج در سه استان شمالی کشور یعنی مازندران گیلان و گلستان صورت می گیرد.
جایگاه برنج در ایران را می توان هم رده نان دانست.
در حدود 40 سال قبل برنج به نوعی یک غذا گران قیمت به حساب می آمد. و در بین اقشار مختلف مردم فقط در اعیاد و جشن ها مورد پخت و مصرف قرار می گیرفت.

جایگاه برنج در ایران


امروزه مصرف برنج در کشور افزایش چشم گیری داشته است و برنج جزو جدانشدنی سفره ایرانی ها شده است.
البته ناگفته نماند امروزه به دلیل افزایش هزینه های تولید برنج! و سیاست های نادرست اقتصادی کشور در حذف یارانه های تولید! در بخش کشاورزی قیمت تمام شده این محصول به حدی بالا رفته است. که از سفره اقشار کم در آمد در حال حذف شدن است. و برنج های بی کیفیت هندی و پاکستانی جایگزین شده اند.
خوشه طلا با وجود تمام مشکلات و محدودیت هایی که دارد نهایت تلاش را دارد تا با یک متد درست آموزشی میزان استفاده از سم و کود های شیمیایی را در مزارع کاهش دهد و در کنار حذف واسطه های سود جو هزینه تمام شده خرید برنج را کم کند تا برنج با قیمت کمتری به دست مصرف کننده واقعی برسد.

امتیاز شما به این مطلب
5/5

فهرست مطالب

یک پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *