گوگرد یکی از عناصر اصلی و پر نیاز گیاه برنج است که به عنوان نرم کننده خاک عمل می کند. و پس از ازت، فسفر، پتاس (مقدار و زمان مصرف کود های پتاسیم) جزو عناصر مورد نیاز می باشد. نقش گوگرد در برنج بسیار مهم می باشد.
نیاز گیاه برنج به گوگرد تقریبا اندازه فسفر است. ولی کمتر با کمبود آن مواجه خواهیم بود.
قسمتی از گوگرد مورد نیاز so2 موجود در هوا، آب آبیاری، موادعالی موجود در خاک تامین می شود.
گیاهان so2موجود در هوا را از طریق برگ جذب می کنند. so2 موجود در اطراف شهر های صنعتی که سوخت فسیلی مصرف می کنند زیاد است هم چنین در اطراف دریا بدلیل تبخیر آب و متصاعد شدن گوگرد زیاد است.
ولی در مناطق دور از دریا میزان آن کمتر و جذب آن توسط برگ به مراتب کمتر خواهد بود.
ترکیبات آلی گوگرد در خاک زیاد نیست.
هرقدر خاک از نظر مواد آلی غنی تر باشد ترکیبات آلی گوگرد زیاد است.
با مصرف عنصر گوگرد اسیدیته (pH) خاک قلیایی کاهش یافته و محیط برای رشد گیاه موثرتر می گردد.
مهمترین نقش و عملکرد گوگرد در افزایش فتوسنتز، ساختن اسید آمینه، پروتئین و پایداری آنهاست.
یکی دیگر از نقش های گوگرد افزایش فعالیت میکرو اورگانیسم های تثبیت کننده ازت در خاک می باشد.که نتیجه فعالیت آنها افزایش ازت خاک، رشد و گسترش ریشه و بدنبال آن افزایش جذب فسفر است.
علائم کمبود گوگرد شبیه کمبود ازت است.
با کم شدن گوگرد فتوسنتز کاهش می یابد و رنگ برگ به صورت سبز روشن و بعد زرد و بعضی وقت ها به رنگ قرمز در می آید. بنابراین نقش گوگرد در برنج را می توان به وضوح مشاهده کرد.
علائم کمبود برخلاف ازت در برگ های جوان عارض می شود.
زمان مصرف گوگرد همراه با کود پایه بوده که باید پس از مصرف به زیر خاک ( بوسیله تیلر و … ) رود. در صورت عدم مصرف گوگرد به صورت پایه می توان در وجین اول نسبت به مصرف آن اقدام کرد.
ابتدا آب مزرعه را تخلیه کرده سپس گوگرد را مصرف کرده و بلافاصله عملیات وجین آغاز شود.
مقدار مصرف گوگرد برای ارقام محلی ۵۰ کیلوگرم و برای ارقام پرمحصول۱۰۰تا۱۵۰کیلوگرم در هکتار مصرف شود.
اگر سوالی در رابطه با استفاده از گوگرد دارید می توانید با کارشناسان خوشه طلا تماس حاصل کنید.