logo-bala

ورود/عضویت

معرفی برنج پرمحصول نعمت

معرفی برنج پرمحصول نعمت

قبلا در خوشه طلا در مورد معرفی برنج خزر و تاریخچه برنج فجر و شیرودی و تفاوت آن ها صحبت کردیم.
امروز می خواهیم یکی دیگر از ارقام برنج پرمحصول را معرفی کنیم.

معرفی برنج نعمت:

برنج نعمت یکی دیگر از ارقام اصلاح شده یا پرمحصول برنج است. که در سال ۱۳۶۴از تلاقی بین دورقم، پرمحصول آمل۳ و رقم بومی و کیفی سنگ طارم! بوسیله موسسه تحقیقات برنج کشور مورد بررسی و درنهایت به نتیجه رسیده است. و پس از طی آزمایشات متعدد اصلاحی درسال ۱۳۷۲مراحل تحقیق را سپری و سرانجام در سال ۱۳۷۴به نام رقم نعمت نام گذاری و معرفی شده است.

برنج نعمت

در حال حاضر در کلیه مناطق برنج خیز کشور علی الخصوص در مازندران و گیلان از سطح زیر کشت مناسبی برخوردار است.


بارزترین مشخصه این رقم بلند و کشیده بودن دانه آن می باشد که یکی از طویل ترین دانه برنج ارقام پرمحصول می باشد.

رنگ دانه تا حدودی شیشه ای، گچی و سفید شفاف، طول دانه برنج قبل از پخت ۸/۱۵ میلیمتر و پس از پخت ۱۱/۶۹ میلیمتر و نسبت طویل شدن دانه ۱/۴۳ و عرض دانه۱/۷۸میلیمتر می باشد.

درجه حرارت ژلاتینی شدن دانه پائین (۶/۵) بوده! و متوسط غلظت ژل ۳۸/۵ و درصد آمیلوز دانه ۲۶/۴ و از عملکرد بالایی (شلتوک۷۴۲۶کیلوگرم درهکتار) برخوردار است.

امتیاز شما به این مطلب
5/5

فهرست مطالب

2 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *