همیشه برای خانواده های ایرانی این سوال بوده که برنج کته یا آبکش! کدام را باید بپزند!
معمولا بیشتر خانواده ها ترجیح می دهند برنج را آبکش مصرف کنند. چون معتقدند علاوه بر اینکه خوش منظره تر به نظر می رسد، مشکل چاق کنندگی آن نیز حل می شود.
آنها تصور می کنند کته کردن برنج به دلیل نشاسته موجود، باعث چاقی می شود! از این رو تمایل بیشتری به آبکش کردن برنج دارند. اما این تصور کاملا اشتباه است و تفاوت در نحوه پخت ( به صورت کته و آبکش ) فقط بر میزان مواد مغذی موجود در آن اثر می گذارد.
با آبکش کردن برنج قسمت قابل توجهی فیبر محلول در آن از بین می رود. و ارزش غذاییش کم می شود! هم چنین ویتامین های محلول در آب آن مانند ویتامین های گروه ب از بین می روند.
بنابراین برای حفظ ویتامین ها توصیه می شود برنج را به صورت کته بپزید.
چند نکته مهم در موقع پخت برنج:
1- اگر برنج شما بی نمک شد:
اگر بر اثر فراموشی برنجتان بی نمک شد اصلا نگران نباشید، موقع کشیدن برنج، مقدار مورد نیاز نمک را با مقدار بسیار کمی آب و روغن مخلوط کنید و روی برنج بریزید. با این کار بی نمکی برنج شما رفع می شود هرگز نمک را مستقیم در روغن نریزید زیرا نمک در روغن حل نمی شود.
2- اگر برنج شما شور شد:
اگر قبل از آبکش کردن برنج متوجه شدید که برنج شما شور شده است موقع آبکش کردن برنج، آب بیشتر روی برنج داخل آبکش بریزید.اما اگر بعد از آبکش کردن برنج متوجه شوری آن شدید دیگر چاره ای برای برطرف کردن شوری آن ندارید.مگر آنکه خورشت را بی نمک درست کنید.
3– از بین بردن بوی نامطبوع برنج:
اگر به هر دلیلی برنج خشک شما بو گرفت. برنج را روی یک سطح پهن کنید البته باید حتما در سایه باشد. تا بوی نامطبوع برنج از بین برود. زیرا اگر برنج را جلوی نور آفتاب قرار دهید باعث خورد شدن برنج می شود! و برنج حالت خود را از دست می دهد و وقتی آن را داخل آبجوش می ریزید از هم پاشیده می شود. پس به این نکته توجه کنید که برنج را حتما در سایه پهن کنید.
4-برای از بین بردن بوی سوختگی برنج:
الف- یک تکه نان روی برنج قرار دهید و موقع کشیدن برنج نان را بردارید.
ب- یک عدد پیاز را پوست کنده و در داخل برنج فرو کنید پیاز بوی سوختگی را به خود می گیرد.
2 پاسخ
بسیار عالی
من یه بار مهمون داشتم فراموش کردم داخل برنج نمک بریزم و نمیدونستم چیکار کنم
کاش اون موقع این مطلبی رو که تو سایت قرار دادین میدونستم و مشکلمو حل می کردم