همانطور که روش های جلوگیری از شفته شدن برنج برای آشپزها و کدبانوهای محترم بسیار مهم می باشد. جلوگیری از سفت شدن برنج نیز بسیار حائز اهمیت می باشد.
زیرا هم باعث بی کیفیت شدن برنج می شود و هم هضم برنج را سخت می کند.
در مقاله 6 عامل خرد شدن برنج هنگام پخت بعضی نکات را خدمت شما توضیح دادیم که می توانید مجدد مطالعه بفرمایید.
در این مقاله می خواهیم 5 روش ساده برای جلوگیری از سفت شدن برنج را برای شما مطرح کرده و توضیح دهیم.
5 عامل جلوگیری از خشک شدن برنج:
1- جوشاندن کم قبل از آبکشی:
اگر شما بخواهید برنج خود را به صورت آبکشی درست کنید باید زمان مناسب و کافی را برای جوشیدن برنج درنظر بگیرید. اگر برنج قبل از آبکشی به مقدار لازم جوشانده نشود مغز آن سفت و خام می ماند و بعد از پخته شدن، برنج سفت و خشک می شود. بنابراین شما باید هنگام جوشاندن برنج با قاشق یک دانه برنج را بردارید و تست کنید که آیا به درستی مغز برنج پخته یا به زمان بیشتری نیاز دارد.
2- بالا بردن شعله زیر برنج:
شاید این عمل برای خیلی از آشپزهای محترم زیاد مهم نباشد و به چشم نیاید. اگر شعله زیر برنج بالا باشد آب برنج خیلی زودتر از حد معمول تبخیر می شود و برنج سفت و خام باقی می ماند!
3- کم آب ریختن در برنج کته:
برنج کته برای پخته شدن نیاز به آب کافی دارد تا با بخار حاصل از تبخیر آن برنج نرم و دم کشیده شود. اگر آب برنج کته کم باشد، برنج خوب دم نمی کشد و بعد از پخته شدن سفت و خشک می شود.
4- باز کردن بیش از حد درب قابلمه:
اگر موقع دم کشیدن برنج بیش از حد درب قابلمه برداشته شود باعث هدر رفتن بخار برنج شده و برنج سرد می شود. این از بین رفتن بخار و سرد شدن برنج باعث عدم دم کشیدن مناسب برنج می شود و مغز برنج نپخته و سفت و خام باقی می ماند.
5- استفاده از برنج با کیفیت:
یک نکته دیگر که بسیار مهم است استفاده از برنج با کیفیت می باشد. برنج های موجود در بازار اگر از جای مطمئن تهیه نشود با ارقام بی کیفیت مخلوط شده اند. و بخاطر تفاوت در نقطه پخت و چند دسته شدن برنج هیچگاه یک برنج خوش پخت و خوش طعم را نخواهید داشت.
لذا بسیار مهم است که هنگام خرید برنج از اصالت محصول و یک دست بودن آن اطمینان داشته باشید.
خوشه طلا می تواند به شما در این زمینه کمک کند.