قبلا در خوشه طلا در مورد معرفی برنج خزر و تاریخچه برنج فجر و شیرودی و تفاوت آن ها صحبت کردیم.
امروز می خواهیم یکی دیگر از ارقام برنج پرمحصول را معرفی کنیم.
معرفی برنج نعمت:
برنج نعمت یکی دیگر از ارقام اصلاح شده یا پرمحصول برنج است. که در سال ۱۳۶۴از تلاقی بین دورقم، پرمحصول آمل۳ و رقم بومی و کیفی سنگ طارم! بوسیله موسسه تحقیقات برنج کشور مورد بررسی و درنهایت به نتیجه رسیده است. و پس از طی آزمایشات متعدد اصلاحی درسال ۱۳۷۲مراحل تحقیق را سپری و سرانجام در سال ۱۳۷۴به نام رقم نعمت نام گذاری و معرفی شده است.
در حال حاضر در کلیه مناطق برنج خیز کشور علی الخصوص در مازندران و گیلان از سطح زیر کشت مناسبی برخوردار است.
بارزترین مشخصه این رقم بلند و کشیده بودن دانه آن می باشد که یکی از طویل ترین دانه برنج ارقام پرمحصول می باشد.
رنگ دانه تا حدودی شیشه ای، گچی و سفید شفاف، طول دانه برنج قبل از پخت ۸/۱۵ میلیمتر و پس از پخت ۱۱/۶۹ میلیمتر و نسبت طویل شدن دانه ۱/۴۳ و عرض دانه۱/۷۸میلیمتر می باشد.
درجه حرارت ژلاتینی شدن دانه پائین (۶/۵) بوده! و متوسط غلظت ژل ۳۸/۵ و درصد آمیلوز دانه ۲۶/۴ و از عملکرد بالایی (شلتوک۷۴۲۶کیلوگرم درهکتار) برخوردار است.
2 پاسخ
سلام
کیفیت برنج نعمت از برنج شیرودی پایین تره؟
سلام
برنج شیرودی کیفیت بهتری دارد